Geheimen

Je bent op deze pagina terecht gekomen omdat je op de O in Volbeda hebt geklikt, misschien per ongeluk.

Al sinds mijn vroegste jeugd ben ik gefascineerd door codes en easter eggs. Ook in de kinderboeken die ik illustreer zitten hier en daar kleine geheimen verstopt. Op deze pagina vind je een paar van deze geheimen.

Als je deze pagina hebt gevonden, stuur me een mail met de aanhef ‘code krabbenbaard’, en vermeld daarin je adres. De eerste vier reacties ontvangen een tekening thuis.Morsecode

In het prentenboek ‘De vogels’, is in de stad in morsecode de naam ‘Konrad’ te vinden.Code flater
Dat het coderen niet altijd zonder foutjes gaat, is te zien in het boek ‘Hoe tortot zijn vissenhart verloor’, waar in het dagboek van een soldaat die de oorlog beu is een kleine code te vinden is. Er had moeten staan ‘speelt altijd vals’, maar de uitmuntend oplettende vertaler wees mij er op dat er ‘speelt altijd vals’ staat.
Gevonden materiaal

Na het geven van een workshop laten kinderen soms tekeningen liggen. Deze neem ik graag mee naar huis.

Soms verwerk ik een van de gevonden tekeningen in een illustratie, zoals in de details voor het coverbeeld van Tijdschrift Lezen.

Gevonden materiaal kan heel dankbaar zijn. Zo is deze envelop uit het boek ‘Hele verhalen voor een halve soldaat’ geïllustreerd op een envelop van de belastingdienst.