Mappa Brabantiae. ‘'Met zijn minutieuze handgetekende kaart verbeeldt illustrator Ludwig Volbeda duizend jaar Brabantse kloostergeschiedenis.
Deze digitale kaart maakt de invloed van kloosters op ons leven en omgeving inzichtelijk. Bij elk thema is een uitleg geschreven, bijvoorbeeld over ridder Fulco van Berne die op de vlucht het eerste Brabantse klooster sticht.''  In samenwerking met Provincie Noord-Brabant, Brabants Kloosterleven, VisitBrabant Routebureau, Olga Raaymakers, Burg, Burg. en Erfgoed Centrum Nederlands Kloosterleven. En in samenwerking met Graphic Matters: Christel Jansen, Fran van den Bogaert en Dennis Elbers.

De Mappa Brabantiae is in digitale en interactieve versie online te vinden. Ook is er een geprinte editie verschenen, die men als een landkaart kan uitvouwen. De geprinte versie kost 5 euro en is te koop bij de kloosterwinkels van de Abdij van Berne (ook via de webwinkel), Sint Catharinadal en Sint Agatha. Een ongevouwen versie, geschikt voor inlijsten, is te vinden bij het Tongerlohuys in Roosendaal. Deze kosten 15 euro. De opbrengst komt volledig ten goede aan de kloostergemeenschappen.

︎ Bezoek hier de Mappa Brabantia
︎ Koop hier een exemplaar van de Mappa Brabantiae